Очаква се пикът на грипа у нас да настъпи в

...
 Очаква се пикът на грипа у нас да настъпи в
Коментари Харесай

Кантарджиев алармира за епидемията от грип, какво се случва след ковид

 

Очаква се пикът на грипа у нас да настъпи в средата на февруари, предвижда пред Нова телевизия епидемиологът и консултант по здравните въпроси в Столичната община проф. Тодор Кантарджиев.
-->
„ Грип има всяка година. И, да, ще обхване цялата страна. Само че ще е малко по-бавно от това, което мислят сътрудниците ”, разяснява Кантарджиев.

Той изясни, че сега най-вече заболели процентно има в Габрово, по-късно са Шумен, Пазарджик и Ямбол. В Бургас са по-малко, само че при оповестяването на грипна зараза в дадена област се взимат поради, освен броят на заболелите, а и други фактори, като гъстотата на популацията, какъв брой лечебни заведения има и т.н. 

Проф. Кантарджиев увери, че се следи деликатно и ситуацията в София. По думите му към този момент няма потребност от грипна почивка.

Кантарджиев още веднъж предложи на хората да носят маски на публични места, на които се струпват доста хора.

След ковид става известно, че хората по-тежко карат и грипа.

„ Кашлицата, която преди ковид минаваше единствено за 1 седмица, в този момент е по 3 седмици. Особено при по-възрастните ”, сподели проф. Кантарджиев.

Освен това болният би трябвало да си направи и тест, с цел да види дали не е Омикрон.

Що се отнася до информациите за болни в Китай, проф. Кантарджиев изясни, че единствената заплаха от там е да не се селектира някаква нова неприятна разновидност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР